sunnuntai 27. elokuuta 2017

Matruusin Härkispata

Koululainen tiesi kertoa, että ruokalaji on matruusin pata - sillä nimellä sitä koulussa (jauhelihalla tehtynä, tietysti) tarjotaan.


  • 6 - 8 perunaa
  • sipuli
  • 1 pkt Härkistä
  • kasvisliemikuutio
  • mausteita maun mukaan, pippuria ainakin
  • rasvaa vuokaan


Kuori ja viipaloi perunat ja silppua sipuli. Pane voideltuun uunivuokaan alimmaiseksi hiukan Härkistä ja sipulisilppua, sitten lado perunaviipalekerros. Päälle taas Härkistä ja sipulisilppua sekä puolet paloitellusta kasvisliemikuutiosta, ja suolaa ja pippuria ja mahdollisia muista mausteita. Sitten taas perunakerros, Härkistä, sipulisilppua, kasvisliemikuution palasia ja mausteita. Viimeiseksi perunakerros. Kun kerrokset on kasattu, kaada vuokaan kiehuvaa vettä niin paljon, että kerrokset melkein peittyvät. Päälle voi vielä ripotella mausteita, paprikalla esimerkiksi saa soman pinnan perunalle. Sitten paistellaan pataa uunissa parissa sadassa asteessa kunnes perunat ovat kypsiä, eli noin tunnin. Minä lisäsin paistamisen aikana pinnalle voinokareita pehmentämään päällimmäisiä perunasiivuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti