perjantai 3. marraskuuta 2017

Nyhtökaurakorma

Tutkailin kaupassa valmiita kormakastikkeita, kun keksin, että voihan sitä tehdä itsekin, ja googletin kännykälläni tämän reseptin, josta siis muokkasin vegeversion:

1 pkt nude nyhtökauraa
kourallinen pähkinöitä
pätkä purjoa
punainen paprika
2 dl kookoskermaa
1 purkki ananaspaloja
1 dl luonnonjugurttia
öljyä

Mausteet: (Masala-mausteseos)

2 tl valkosipulijauhetta
1 tl chilijauhetta
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
0,5 tl kanelia
2 rkl sitruuna- tai limemehua
lopuksi suolaa ja pippuria maun mukaan

En muistanut ostaa valkosipulia enkä jaksanut kaivaa chiliä pakastimesta (tiesittehän, että chilin voi pakastaa?), joten korvasin nämä purkista. Aidolla tavaralla olisi varmasti tullut vielä parempaa.

Ensiksi paahdoin murskatut pähkinät kuivalla paistinpannulla ja siirsin ne sivuun odottamaan.

Kuullotin pilkotun purjon pannulla öljyssä (alkuperäisessä reseptissä oli sipuli, mutta meillä sattui olemaan joutavaa purjoa), sitten lisäsin mausteet (lopuksi limemehua pullosta) ja paprikasilpun. Sitten heitin nyhtökauran sekaan. Vaikka nyhtökaura on käyttökelposta sellaisenaan, minusta se parempaa hiukan rapsakkana, ja siksi yleensä pyöräytän sen paistinpannun kautta. Tällä kertaa sipuli-paprika-mauste-öljyseoksessa, siis. Sitten lisäsin kookoskerman ja ananaspalat liemineen.

Ohjeen mukaan kookoskerma ja ananasliemi saavat kiehua kokoon peräti viitisentoista minuuttia, mutta meillä se taisi jäädä kymmeneen - niin kauan kun basmati-jasmiiniriisillä kesti kypsyä.

Viimeiseksi kormaan lisätään jugurtti ja paahdetut pähkinät - osa koristeeksi pinnalle. Koko komeuden voi koristella korianterinlehdillä.

Näin jauheilla tehtynä korma ei ollut yhtään tulista - aidoilla aineksilla olisi varmaan tullut myös tulisempaa - mutta kuitenkin sopivan eksoottista ja maukasta. Koko hommeliin meni pilkkomisineen se puolisen tuntia. Jos jugurtin korvaa soija- tai kaurajugurtilla, niin hommelista saa vegaanista. Ananas antaa kivasti makeutta, ja kookoskerma ja jugurtti pehmentävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti