lauantai 26. elokuuta 2017

Nyhtökaura-parsakaali-kookoscurry

Huomasin, etten ole jakanut tänne nyhtökaurabravuuriani, joka on kylläkin Pirkka-resepti, mutta mun versio on jossain määrin yksinkertaistettu ja pikainen.

1 pkt nyhtökaura
1 tlk kookosmaitoa
1 pss pakasteparsakaalia
pieni sipuli silputtuna
valkosipulin kynsi tai pari silputtuna tai puristettuna
1-2 tl currya
suolaa
pippuria
chiliä tai muuta tulisuutta tuovaa maustetta maun mukaan
öljyä

Tykkään "rapeuttaa" nyhtökauran rasvassa pannulla, joten aloitan siitä. Sitten siirrän rapsakan nyhtökauran lauselle odottelemaan, lisään öljyä pannulle ja kuullotan sipulin, valkosipulin ja pakasteparsakaalin siinä. Heitän sekaan currya (olen jostain oppinut, että curry pitää paahtaa pannulla, jotta sen maku tulee paremmin esiin) ja puolisen teelusikallista sitä curry-/chilitahnaa, mitä sattuu olemaan. Meillä ei noita tujuja maustetahnoja juuri mene, joten en viitsi ostaa joka ruokalajiin omaa tahnaansa. Ja käytän sitä pitkälti sen jälkeen, kun viimeinen käyttöpäivä on mennyt ohi. Tahnan voi tietysti korvata myös ihan vaan chilillä tai chilimausteella, jos ei sellaista satu olemaan, ja sitä voi lisätä enemmän, jos tykkää tulisesta.
Kun parsakaali on pureskeltavaa, lisätään kookosmaito ja muut mausteet. Esimerkiksi korianteria. Minä lisäilen mitä milloinkin käteen sattuu ja pippuria. Viimeisenä heitetään sekaan nyhtökaura.

Tarjoillaan pastan, riisin tai vaikka couscousin kera.

Alkuperäinen resepti on ehtaa Pirkkaa: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/nyhtokaura-kookoscurry



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti