maanantai 24. huhtikuuta 2017

Linssimuhennos

Homma aloitetaan kuorimalla kulloinkin jääkaapista löytyneet tai kaupasta mukaan sattuneet juurekset. Tällä hetkellä suosikkini on ravinteikkaimmaksi juurekseksi kehuttu, hiukan makea bataatti ja ikisuosikkini porkkana.

Kunnon kattilalliseen tarvitaan:

  • bataatti (yksi iso tai pari pientä)
  • pari, kolme porkkanaa
  • sipuli
  • paprika
  • öljyä
  • (currya)
  • 1 dl linssejä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • kasvisliemikuutio
  • yrttejä
  • pippuria
  • suolaa
  • vettä


Juurekset ja paprika kuoritaan ja paloitellaan suupaloiksi. Sipuli silputaan. Kattilan pohjalle pannaan tilkka öljyä, joka maustetaan currylla (curry on niitä mausteita, jotka pitäisi paahtaa kuumalla pannulla maun korostamiseksi). Pilkottuja juureksia paistetaan öljyssä hetki, lisätään paprika ja sipuli, ja kuullotetaan niitä. Sitten lisätään tomaattimurska ja kasvisliemikuutio sekä tarpeen mukaan vettä. Linssit huuhdotaan siivilässä ja kaadetaan sekaan. Sitten muhennoksen annetaan hautua välillä sekoittaen puolisen tuntia, kunnes linssit ja juurekset ovat pehmenneet syömäkelpoisiksi. Maustetaan maun mukaan yrteillä, pippurilla ja suolalla, ja vettä lisätään tarpeen mukaan.

Tujumman linssipadasta saa kun lisää alkuvaiheessa sipulia ja/tai chiliä. Myös arkinen peruna käy hyvin linssipataan, samoin kesäkurpitsa, lanttu ja palsternakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti