torstai 23. syyskuuta 2021

Beanit-aurinkokuivattu tomaatti-lehtikaali -kastike pastalle

Luulin pöllineeni seuraavan reseptin Beanit-pakkauksen kyljestä, mutta en löytänyt sitä nyt Beanit-resepteistä, enkä mistään muualtakaan internetin ihmeellisestä maailmasta. Mutta tässä nyt tulee:

  • 1 pkt Beanit valkosipuli-yrttisuikaleita
  • pari lehtikaalin lehteä
  • 1/2-1 dl aurinkokuivattua tomaattia paloina (öljyssä)
  • 1-3 valkosipulin kynttä
  • 1 punasipuli
  • 1-2 tl inkivääritahnaa
  • 1-2 rkl (mitä tahansa) chilikastiketta
  • pippuria, persiljaa, muita mausteita maun mukaan
Ekaksi silputaan sipuli ja valkosipuli ja suikaloidaan lehtikaalin lehdet. Paistinpannulle pari rkl öljyä - jos mahdollista, kannattaa käyttää tomaattitökin öljyä - ja heitetään sipuli kuullottumaan. 

Kun sipuli on kuullottunut, lisätään valkosipuli ja heti perään aurinkokuivattu tomaatti. Sitten inkivääritahnaa oman maun mukaan teelusikallisen tai pari (tai jos siitä tykkää, voi toki raastaa myös tuoretta inkivääriä) ja chilikastiketta pari ruokalusikallista. 

Ainekset sekoitetaan, ja sekaan heitetään Beanit-suikaleet. Huomaa, että suikaleet ovat marinoituja, joten kannattaa jättää tyhjennetty rasia hellan viereen odottamaan. Sekoitetaan suikaleet ja muut ainekset, ja lopuksi lisätään lehtikaalisuikaleet, ja taas sekoitellaan. Kun lehtikaali on saanut hetken aikaa pehmentyä, voi lisätä pannulle desin, parin verran vettä, joka kannattaa kaataa ensin tyhjään Beanit-rasiaan, jotta sieltä saa loputkin marinadit mukaan. Itse käytän usein pastan keitinvettä (johon laitan kasvisliemikuution). Ja lopuksi pippuria ja vaikka persiljaa, ja muista mausteita maun mukaan, jos niitä enää tarvitaan.

Tämä on tosi nopea ruoka, joka valmistuu samalla kun pasta kypsyy. Aineksia on syytä pitää pannulla liikkeessä paistumisvaiheessa, mutta kun vesi on lisätty, ne saavat hetken hautua kannen alla jälkilämmöllä.


Tässä versiossa näyttäisi olevan mukana myös tuoretta tomaattia:
tämä on niitä ruokia, joihin voi dumpata jääkaappiin kuleksimaan jääneet tomaatit ja paprikat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti