maanantai 23. maaliskuuta 2020

Mausteinen sekametelikakku


Piti tulla pandemia ja someen koronakaranteenilaisten kakkukuvia, ennen kuin ties miten pitkään aikaan tartuin äitivainaan kakkuvuokaan ja leipaisin. Osansa oli silläkin, että laatikossa oli joululta jäänyt sekametelipussi (tuli lahjakorissa, itse en käytä), josta piti tehdä jotain. Tuli sitten sekametelimaustekakku. 

Alkuperäinen resepti on täältä: http://taikinatassut.blogspot.com/2015/12/mausteinen-hedelmakakku.html

200 g voita               
3 dl sokeria
3 kananmunaa

4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää

1 dl mantelirouhetta tai -lastuja
1 pss "sekameteliä" pilkottuna

2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaa

Pilko kuivatut sekahedelmät pieniksi paloiksi kulhoon, ja sekoita osa jauhoista joukkoon.
Sekoita loput jauhot, mausteet ja leivinjauhe toisessa kulhossa.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, jokaisen jälkeen huolellisesti vatkaten.

Siivilöi jauho-mausteseos taikinaan vuorotellen jogurtin/kerman kanssa.

Sekoita lopuksi joukkoon kuivahedelmä-jauhoseos. Sekaan voi myös heittää joululta purkin pohjalle jääneet luumuhillot ja vähän fariinisokeria (itse asiassa kakku vois olla vielä parempi, jos osan sokerista korvaisi fariinilla - valitettavasti löysin sen kaapista vasta kun olin jo vatkannut voin ja sokerin). 

Pane taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 1,8 litraa).

Paista uunin alatasossa 175°C noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetken ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan, kun se saa maustua ja mehevöityä viileässä muutaman päivän. Kakku kestää hyvin myös pakastaminsen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti